Rayman op Wii U het meest verkocht

Rayman Legends is sinds afgelopen vrijdag te koop voor Wii U, Xbox 360, PlayStation 3 en pc en aan de hand van de verkoopcijfers blijkt dat de Wii U-versie verreweg het populairst is. Bijna de helft van alle fysiek verkochte exemplaren is voor Nintendo's console.

Met 45% van alle verkochte Britse exemplaren ligt de Wii U-versie ruim voor op de nummer 2 Xbox 360. Die versie heeft 30% in handen, gevolgd door PS3 met 24% en slechts 1% van de verkochte aantallen ging naar een pc. Hierbij moet opgemerkt worden dat het enkel om fysieke exemplaren gaat, downloads tellen niet mee. Vooral bij het pc-platform, waar Steam ontzettend populair is, zal dit de cijfers wel drukken.

Rayman Legends zou aanvankelijk een exclusieve game voor Wii U zijn, maar vlak voor de release koos Ubisoft ervoor om de game een half jaar uit te stellen en ook naar andere platformen te brengen. Er komt bijvoorbeeld ook nog een Vita-release aan over twee weken.

De Wii U-versie wordt wel beschouwd als de versie die het meest geschikt is vanwege de controller en de uitgebreidere multiplayermogelijkheden die ontbreken op andere platformen.