OM: Aanpakken die Daniëlle

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep een werkstraf geëist tegen Daniëlle van Aalderen, de vrouw van rapper Lange Frans. Als het aan het OM ligt, moet Daniëlle 150 uur werken omdat ze in oktober 2010 met een geladen vuurwapen in de auto verhaal ging halen bij Baas B., het voormalige rapmaatje van haar man.

Naast de werkstraf eiste het OM een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De eis komt overeen met de eis en veroordeling in eerste aanleg. Tegen die straf ging Daniëlle in september 2011 in beroep, haar advocaat noemde de veroordeling destijds onbegrijpelijk. "Er was veel ontlastend bewijs", zei de raadsman. "Er is maar een getuige die meent iets gehoord te hebben."

De advocaat noemt ook de eis van het OM in hoger beroep onbegrijpelijk. Volgens de raadsman is het bewijs 'onder de maat'. "Er zijn extra getuigen gehoord voor het hoger beroep, zij hebben ontlastend verklaard", laat Daniëlles advocaat weten aan Novum Nieuws. "Het dossier, dat al zwak was, is daardoor nog zwakker geworden."

Lange Frans lag jaren geleden in de clinch met zijn toenmalige zakenpartner Baas B. Daniëlle, die bij haar aanhouding in verwachting was, ging met haar moeder verhaal halen bij de rapper. Dat er een geladen vuurwapen in haar auto lag, wist Daniëlle naar eigen zeggen niet.

Het OM is echter van mening dat Daniëlle wel degelijk wist dat ze met een pistool op pad was. Dat blijkt volgens het OM onder meer uit vingerafdrukken van Daniëlle die zijn gevonden op de tas waarin het wapen zat. Ook zou uit bedreigingen van Lange Frans' echtgenote hebben gebleken dat ze wist dat ze gewapend was. Het gerechtshof doet naar verwachting op 11 september uitspraak.

Lange Frans en Baas B, die samen hits als Zinloos en Het Land Van... scoorden, hebben de strijdbijl inmiddels begraven. "We kunnen dit boek eindelijk dichtslaan", vertelde Frans eerder.