Kerkhove naar tweede ronde ITF-Fleurus, De Vroome wint in Roemenië

Tennisster Lesley Kerkhove heeft woensdag de tweede ronde bereikt op het ITF-toernooi in Fleurus. De als vijfde geplaatste Nederlandse versloeg de Argentijnse Catalina Pella met 6-2 en 7-5 op het Belgische gravel.

Arantxa Rus, Lisanne van Riet en Eva Wacanno moeten nog in actie komen. Rus, de nummer 290 van de wereld, treft Tatiana Bua (448). Van Riet (444) neemt het op tegen Ana Sofia Sanchez (397), terwijl Wacanno (722) speelt tegen Elitsa Kostova (274).

Indy de Vroome is zonder problemen doorgedrongen tot de tweede ronde van het ITF-toernooi (25,000 dollar) in Mamaia, Roemenië. De zeventienjarige Cromvoirtse gunde de Roemeense Raluca Elena Platon slechts twee games: 6-0 en 6-2.

Qualifier Camilla Rosatello is de volgende opponente van De Vroome, die als achtste is geplaatst. De Italiaanse Rosatello is de nummer 632 van de wereld. De Vroome staat 353ste. Onze landgenote haalde de halve finales op de laatste twee toernooien die ze speelde. Dat was vorige maand in Wrexham en Imola, beide 25,000 dollar-toernooien.

Cindy Burger komt ook in actie in Mamaia. Zij treft de Belgische Ysaline Bonaventure in de eerste ronde.