[Serie A] Napoli overtuigend naar zege op Bologna

Napoli is overtuigend aan het nieuwe seizoen in de Serie A begonnen. In eigen huis waren de Napolitanen zondag met 3-0 te sterk voor Bologna. Trainer Rafael Benitez zag tijdens zijn officiële debuut Jose Callejon de score openen. Marek Hamsik tekende kort voor rust voor de 2-0, waarna de Slowaak na de pauze nogmaals toesloeg.

Bij Napoli begon voormalig PSV'er Dries Mertens op de bank. De Belg viel twintig minuten voor tijd in voor Hamsik. Voor nieuwelingen Jose Manuel Reina, Raul Albiol, Callejon en Gonzalo Higuain was wel een basisplaats ingeruimd.

AS Roma rekende met 2-0 af met Livorno. Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Kevin Strootman namen de Romeinen pas na rust afstand. Daniele de Rossi brak in de 65e minuut de ban, Alessandro Florenzi zorgde twee minuten later voor de beslissing.

Lazio revancheerde zich voor de nederlaag tegen Juventus in de strijd om de Supercup. De bekerwinnaar was thuis met 2-1 Udinese de baas. Dankzij Hernanes en een benutte strafschop van Antonio Candreva stond het na zestien minuten al 2-0. Luis Muriel bracht een halfuur voor tijd de spanning terug, maar daar bleef het bij.