[EK Hockey] Caldas: "Het was een mentale worsteling"

De Oranjevrouwen gaan niet met de gedroomde gouden medaille, maar met brons naar huis. Bondscoach Max Caldas was zaterdag na afloop van de troostfinale tegen België blij met het eindresultaat, maar zag zijn ploeg niet de beste wedstrijd spelen.

"Het was een stroeve eerste helft, het tempo lag te laag", vertelt Caldas. "We hadden ook moeite om het tempo op te schroeven. Na rust speelden we fenomenaal, het was sneller, pakten ballen af. We verzuimden alleen om de stand verder uit te breiden, terwijl we daar wel de kansen voor hadden."

"Doordat we niet scoorden bleef het spannend. Helemaal toen Charlie (de Belgische Charlotte de Vos, red.) prachtig scoorde en het 2-1 werd. Gelukkig scoorden wij meteen toen België met een vliegende keeper ging spelen. Toen was de wedstrijd gelopen."

"Het was een mentale worsteling om dit vandaag voor elkaar te krijgen. Daarom ben ik zo blij dat het gelukt is om het brons te pakken. Hoe ik de meiden mentaal klaar heb gekregen voor België? Na Engeland hebben we de wedstrijd op een normale manier afgesloten en verder niets geks gedaan. De meiden hebben alleen de dag erna vrij gekregen, zodat ze hun hoofd leeg konden maken. ’s Avonds zijn we weer bij elkaar gekomen en om de wedstrijd voor te bereiden."