Milla Jovovich in moderne Shakespeare-verfilming

Milla Jovovich gaat de rol van koningin spelen in de moderne bewerking van Cymbeline van William Shakespeare. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De romance over de Keltische koning Cymbeline is omgeschreven tot een verhaal over motorbendes en foute politieagenten.

De 37-jarige Jovovich is het bekendst van haar rol als Alice in de Resident Evil-films, waarvan het zesde deel volgend jaar uitkomt. Ook is ze gecast in The Expendables 3, volgens hoofdrolspeler Sylvester Stallone om de film de broodnodige dosis vrouwelijkheid te bezorgen.

Ed Harris tekende al voor de rol van koning Cymbaline, een verbastering van het Keltische Cunobelinus. Ook Ethan Hawke heeft een rol in de film, hoewel nog niet bekend is welke.

In het toneelstuk probeert de koningin haar eigen zoon op de troon te krijgen ten koste van de dochter van de koning en diens liefde en geheime echtgenoot, de wees Posthumus. Het is een koningsdrama in de bekende Shakespeare-traditie, inclusief verraad, vergiftiging en zwaardduels, maar met uiteindelijk een goed einde.


Milla Jovovich in moderne Shakespeare-verfilming (Foto: Novum)