Elke Wii U met verlies verkocht

Nintendo heeft bevestigd dat hun Wii U nog steeds met verlies verkocht wordt. Slecht nieuws dus voor iedereen die op een prijsdaling zit te wachten in verband met de komende console-oorlog tussen Nintendo, Sony en Microsoft.
 

Een afgevaardigde van Nintendo heeft bij GamesIndustry International bevestigd dat elke Wii U tegen een lagere prijs dan de productieprijs verkocht wordt. Eerder deze week werden de Nintendo jaarlijkse verkoopcijfers bekendgemaakt en genoemd dat de Wii U een grote bijdrage had geleverd aan het verlies van 36,4 miljard Yen afgelopen fiscaal jaar. Satoru Iwata beloofde hierna aan investeerders dat ze hun best zouden doen om komend jaar weer ouderwets goede Nintendo-winst te kunnen behalen.

We weten echter nooit of dit uitsluit dat er een prijsdaling aankomt bij Nintendo. Toen Nintendo 3DS gelanceerd werd vielen de verkoopcijfers ook tegen en voerden ze onverwacht een flinke prijsdaling door, welke niet positief werd ontvangen door iedereen die in de eerste 3 maanden na de lancering een 3DS gekocht had. 

Wii U verkrijgbaar vanaf vrijdag (Foto: Novum)