Twee miljoen gamers kopen Simcity

Simcity voor de pc is twee miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat heeft topman Frank Gibeau van Electronic Arts gezegd in een interview met techwebsite Venturebeat. Gibeau spreekt van een succes, maar benadrukt dat de uitgever blij mag zijn dat de Simcity-serie veel fans heeft. Het spel kampte bij de introductie met fikse tegenslagen.

"Het was een enorme inschattingsfout in de eerste maand", gaf de topman aan in het interview. Toen het spel eind maart op de markt kwam, werkten servers niet, waardoor de game niet te spelen was. Het was een enorme flater voor Electronic Arts, dat in de weken voor de lancering meerdere malen had gezegd dat het goed voorbereid was.

Een Mac-versie van Simcity had vorige maand op de markt moeten verschijnen, maar werd uitgesteld omdat de ontwikkelaars nog niet klaar waren. De verschijningsdatum is nu eind augustus. Omdat Simcity online geregistreerd wordt via de dienst Origin kunnen gamers met de pc-versie de game eind volgende maand ook spelen op de Mac.

Hoewel Gibeau tevreden is over Simcity, bleek dat drie ontwikkelaars daar anders over denken. Ze maakten vorige week bekend dat ze Maxis, de studio verantwoordelijk voor Simcity, verlaten. Als reden voor hun stap noemden ze onder meer de dramatische lancering van Simcity.