Vrouw blaast flat op tegen insecten

Een vrouw wier kleine appartementje in New York geplaagd werd door een insectenplaag, had in een poging radicaal actie te ondernemen twintig anti-insectenrookbommen aangeschaft. Toen ze deze woensdag allemaal tegelijk aanstak, ging het prima. 

Toen ze het kunstje donderdag echter herhaalde met weer 21 nieuwe rookbommen, ontstond er in het minuscule flatje zo'n dikke chemische wolk van insectendodende rook, dat de wolk vlamvatte (waarschijnlijk aangestoken door de waakvlam). Bij de erop volgende explosie stortte een deel van het appartementencomplex van vijf verdiepingen hoog in.

Er vielen veertien gewonden bij de explosie, waaronder de vrouw zelf. Ze werden in ziekenhuizen opgenomen met brandwonden en ademhalingsproblemen. De brandweer vond ter plaatse de 21 lege hulzen van de rookbommen en reageert: "Normaal is één rookbom per kamer genoeg. We hebben geen idee wat deze vrouw in haar kamer heeft gezien, om deze drastische aanpak te veroorzaken. Het is een heleboel insecticide."

Uit dit verhaal wordt duidelijk dat 20 rookbommen niet genoeg helpen tegen een insectenplaag, maar dat 21 rookbommen een huizenblok opblazen. De moraal van het verhaal zou dan zijn, bij een insectenplaag vooral een professionele insectenverdelger te bellen.