Doden bij treinongeluk bij Parijs

Bij een treinongeluk bij Parijs zijn vrijdag rond 17.15 uur zeker 8 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Franse zender BFM TV bericht. Het ongeluk gebeurde 40 kilometer onder Parijs bij het station van Brétigny-sur-Orge.

Een bron binnen de politie zei tegen de krant Libération dat de intercitytrein van Parijs onderweg was naar de stad Limoges, bijna 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Een passagier liet de krant weten dat de trein vol was. "Toen hij het station (van Brétigny-sur-Orge) naderde, begon de trein plotseling ongeveer een minuut lang te schokken en ontspoorde hij vervolgens." De wagen waarin deze passagier zat, bleef op de rails, maar dat gold niet voor de wagens erachter.

Update 20:41 uur:
Diverse media spreken momenteel over 7 bevestigde doden en tientallen gewonden. Er zouden zo'n 350 passagiers in het ontspoorde deel van de trein hebben gezeten. Hulpverleners werken met man en macht aan het bevrijden van slachtoffers.

Volgens ooggetuigen zijn er mensen overleden door elektrocutie en verpletting. Tijdens het ontsporen is de bovenleiding naar beneden gekomen en is de trein tegen het perron aangekwakt. Onder de gewonden zijn veel zwaargewonden. De CEO van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF is op de plaats van het ongeval aanwezig.

ontsporing

Ravage na ontsporing (Foto: SNCF)