Pirelli met andere compounds naar Hongarije

Pirelli heeft bekendgemaakt dat er andere compounds meegenomen worden naar de Grand Prix van Hongarije. In plaats van de medium en harde banden wordt er nu net als in Duitsland gekozen voor zachte en mediumbanden.

De conservatieve keuze van de banden voor Hongarije leverde Pirelli veel kritiek op. Omdat de zachte banden in Duitsland zich goed hielden heeft de Italiaanse rubbermaker besloten om deze ook mee te nemen naar Hongarije. Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery gaf tegenover ESPN uitleg. "Deze combinatie gaan we waarschijnlijk nog vaker zien. Met zacht en superzacht krijg je vier pitstops en veel problemen voor iedereen. Maar met zacht en medium zie je een mooi contrast. Ik denk dat we in Hongarije een zelfde soort beeld zullen zien als in Duitsland."

Hembery zegt dat een aantal banen uitgesloten zijn van de keuze voor zachte en mediumbanden, omdat de teams de limiet opzoeken en hierdoor de druk op het rubber hoog is. Daarom zullen op Monza, Suzuka en Spa de medium en harde banden gebruikt gaan worden.