'Fer medisch gekeurd bij Norwich City'

Leroy Fer speelt komend seizoen hoogstwaarschijnlijk bij Norwich City. De middenvelder van FC Twente is vandaag in Norwich voor een medische keuring. Als hij de keuring doorstaat kan de 23-jarige Fer bij de Premier Leagueclub een contract voor vijf jaar tekenen, meldt Tubantia.

De medische keuring zou nog een struikelblok kunnen vormen voor Fer. In januari zag hij een transfer naar Everton afketsen. De club uit Liverpool ontdekte bij onderzoek knieproblemen bij Fer en wilde daarom het transferbedrag baseren op het aantal gespeelde wedstrijden. FC Twente, dat een vast bedrag wilde incasseren, ging daar niet mee akkoord.

Norwich City zou vijf miljoen euro over hebben voor de tweevoudig Oranje-international. Fer, die de afgelopen twee seizoenen voor FC Twente speelde, kan bij Norwich City ploeggenoot worden van de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel. De Engelse club heeft ook interesse in Ajax-verdediger Toby Alderweireld.

FC Twente raakt mogelijk ook Nacer Chadli kwijt aan een Engelse club. Tottenham Hotspur zou een bod hebben uitgebracht op de Belgische aanvaller.