Feyenoord pleit nog vurig voor nieuwbouw

Een nieuw stadion is goed voor de toekomst van Feyenoord, geeft een economische impuls aan Rotterdam-Zuid en wordt een nieuw icoon voor de havenstad. Dat schrijft de club in een open brief "aan alle Rotterdammers" die woensdag onder meer in de gratis krant Metro werd gepubliceerd.

Feyenoord zet in het schrijven nog eens de belangrijkste argumenten voor nieuwbouw op een rij. De timing is niet toevallig: donderdag beslist de gemeenteraad van Rotterdam of de Nieuwe Kuip er komt. Het zal erom spannen: coalitiepartij D66 heeft al bekendgemaakt tegen te zullen stemmen vanwege de financiële risico's. In de plannen staat de gemeente voor 165 miljoen euro garant. Daarnaast moet de stad zo'n 70 miljoen euro uitgeven aan grond en infrastructuur.

Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam vervult een sleutelrol. De partij heeft nog geen definitief standpunt naar buiten gebracht. Feyenoord hoopt vurig dat de raadsleden voor zullen stemmen. De club waarschuwt in de brief dat "onze prachtige stad en club onherroepelijk achterop raken" als de plannen niet doorgaan.