Nog meer Diablo III-spelers geband door Blizzard

Blizzard heeft besloten nog meer spelers te bannen van Diablo III. De reden hiervoor is dat deze mensen hacks, bots en andere manipulatieve software gebruiken die het spel voor hun makkelijker kan maken. Hoeveel spelers precies door Blizzard uit het spel zijn gegooid is niet bekend.

In december heeft Blizzard ook duizenden mensen geband van Diablo III. In een bericht op hun blog geven ze aan dat ze niet elke keer aan gaan geven dat ze weer mensen hebben geband, maar dat ze blijven observeren of mensen valsspelen. Ook geven ze aan dat het gebruik van hacks, bots en andere software het spelen van het spel oneerlijk maakt. Daarnaast zorgen deze tools ervoor dat de dungeon crawler veel bugs kan vertonen, de stabiliteit aan kan tasten en meer ongeregeldheden kan veroorzaken.

Diablo III is tot nu toe vaker dan 12 miljoen keer over de toonbank gegaan en zal binnenkort nog meer bij mensen thuis te vinden zijn. De derde telg in de Diablo-serie komt namelijk ook uit voor Xbox 360 en PlayStation 3 en is zelfs in ontwikkeling voor next-gen consoles.