[Tour] Fuglsang kopman Astana

Astana vaardigt de Deen Jakob Fuglsang als kopman af naar de Tour de France. Dat maakte de Kazachse wielerploeg zondag bekend. Astana heeft naar eigen zeggen een sterke mix van klimmers en ritkapers voor de jubileumeditie van de Tour, die zaterdag start op Corsica.

"Deze Tour de France biedt veel individuele mogelijkheden voor etappezeges en we sturen een ervaren groep renners die daarvoor mag strijden", zegt algemeen directeur Dimitry Sedoun. Onder meer de Italianen Enrico Gasparotto en Francesco Gavazzi, de Kazach Andrey Kashechkin en de Zweed Fredrik Kessiakoff staan te boek als aanvalslustige renners.

Daarnaast gelooft Sedoun in een topklassering van Fuglsang. "Het algemeen klassement is geenszins een uitgemaakte zaak. We zien onszelf als een dark-horse voor een goede finish in Parijs. Jakob heeft in het Critérium du Dauphiné bewezen een goed klassement te kunnen rijden." Fuglsang eindigde in de door Chris Froome gewonnen rittenkoers als vierde.

De selectie wordt gecompleteerd door de Sloveen Janez Brajkovic en Assan Bazayev, Dmitri Muravyev en Alexey Lutsenko uit Kazachstan.