[HWL] Paumen na monsterscore: "Het ging uiteindelijk vanzelf"

De Oranjevrouwen behaalden dinsdagavond de tweede monsterzege op rij. Na de 10-0 zondagmiddag tegen Chili, verpulverde de Nederlandse equipe dinsdagavond India: 8-1. Maartje Paumen trof in het duel tweemaal doel.

De Oranje-captain was tevreden met het spel dat Nederland op de mat legde. "Op het eerste kwartier na dan. De Indiase vrouwen deden wat ze konden, vochten voor iedere bal. Hierdoor hadden wij het in het begin lastig. Uiteindelijk zijn we in zo’n hoog tempo gaan spelen dat we iedere keer via de buitenkant, naar binnen konden."

"In de tweede helft creëerden we veel, pakten we het goed op. We hielden het hoge tempo tot de laatste minuut vol. Of dat moeilijk was? Nee, want als het eenmaal draait, dan wil je ook zo blijven spelen. Je krijgt vleugels en dan gaat het eigenlijk vanzelf."

Wereldspeler van het Jaar
Ander goed nieuws dat Paumen dinsdag kreeg was dat ze genomineerd is voor de FIH-award Wereldspeler van het Jaar. "Ik kreeg het vanochtend te horen, toen ik wakker werd. Mijn kamergenootje (Eva de Goede) vertelde het me. Ja, dat was wel leuk wakker worden."

"De nominatie gaat over het jaar 2012. Dat was voor mij een heel mooi jaar waarin ik alle mooie prijzen gepakt heb die je kunt halen in het hockey. Ha, ja ik heb ook concurrentie van Kim (Lammers). Helemaal mooi, zo met z’n tweeën. Het is bijzonder om in dat rijtje te staan. En of je het nu uiteindelijk wordt of niet, het is écht al überhaupt een eer om genomineerd te zijn."