Strootman focust zich op Engeland

Kevin Strootman zet zijn carrière graag voort in de Engelse Premier League. De middenvelder van PSV vindt zichzelf daar het beste bij passen.

"Hij focust zich nu volledig op een Engelse transfer, omdat zijn speelstijl het beste met de Premier League matcht. Hij heeft het fysiek, het karakter en de conditie om het te maken in Engeland. Ik ben er absoluut niet bang voor dat hij faalt", aldus zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker volgens Sky Sports.

Naar verluidt zat Manchester United voor hem op de tribune tijdens het Jeugd-EK, waarop Jong Oranje dit weekend werd uitgeschakeld. "Zijn toekomst is niet in mijn handen, maar van PSV naar Engeland zou voor hem een mooie stap zijn", zegt Dekker. "Het wordt alleen niet makkelijk, omdat er een hoog bedrag voor hem wordt verlangd."

De agent denkt dat er deze zomer naar alle waarschijnlijkheid een transfer gaat plaatsvinden. "Clubs weten nu waartoe hij in staat is. Het duurt misschien nog even voordat zij bereid zijn om veel geld voor hem op tafel te leggen."