[Confed. Cup] Spanje wervelend langs Uruguay

Spanje heeft zich bij de Confederations Cup van zijn beste kant laten zien. De wereldkampioen won zondag in Recife zijn eerste wedstrijd van het toernooi met 2-1 van Uruguay. Pedro opende de score met een aangeraakt schot, Roberto Soldado zette al voor rust de eindstand op de borden. Luis Suarez scoorde tegen.

In de eerste helft liet Spanje zien waarom de ploeg de laatste drie grote toernooien (twee EK's en een WK) won. De mannen van bondscoach Vicente del Bosque, die met Soldado weer eens voor een echte spits had gekozen, wervelden over het veld en ontnamen Uruguay met het bekende tiki-taka-voetbal de adem.

Al binnen tien minuten was er een goede kans voor Spanje, maar Cesc Fabregas raakte de binnenkant van de paal en zag de bal weer het veld in stuiteren. Na twintig minuten Spaanse druk viel de verdiende openingsgoal uiteindelijk wel.

Pedro nam de afvallende bal na een corner op zijn slof en verdediger Diego Lugano probeerde de inzet van de Barcelona-spits tegen te houden. Hij slaagde er echter alleen in zijn eigen doelman Fernando Muslera op het verkeerde been te zetten.

De tweede goal was er een uit het boekje. Na een aanval over veel schijven schoof Andres Iniesta de bal tussen de Uruguayaanse verdedigers naar Soldado toe. Die aarzelde niet en drukte af.

In de tweede helft liet Spanje bij vlagen het tempo zakken. Daardoor konden de Zuid-Amerikanen beter meekomen en tegelijkertijd verzuimde Spanje zo de voorsprong verder uit te bouwen.

In de slotfase kreeg Suarez daardoor de kans om de spanning terug te brengen. De oud-Ajacied krulde een vrije trap van ruim twintig meter net buiten het bereik van Spanje-goalie Iker Casillas in het doel.

Soldado kon de partij daarna beslissen, maar werd op weg naar de het doel in doorgebroken positie aangetikt. De Japanse scheidsrechter Yuichi Nishimura zag er geen overtreding in en dus bleef Uruguay met elf man in het veld staan en kwam er geen derde Spaanse treffer.