[HWL] Nederlandse mannen zonder problemen langs India

De Nederlandse mannen hebben hun tweede duel op de Hockey World League winnend afgesloten. Zaterdagmiddag werd in Rotterdam met tegenstander India afgerekend: 2-0. Door deze uitslag deelt Oranje de koppositie in de groep. Evenals Nieuw-Zeeland bezitten onze landgenoten vier punten.

Zonder de geblesseerde Sander de Wijn startte Oranje alleraardigst tegen India. Binnen anderhalve minuut haalde Billy Bakker hard en gericht uit met zijn backhand, waardoor de openingstreffer op het bord kwam. Nederland was in de eerste twintig minuten heer en meester tegen India, dat in die fase vooral als speelbal fungeerde voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass.

De goede start werd bekroond met het tweede doelpunt van de wedstrijd. Na een mooie aanval kwam de bal bij Constantijn Jonker, wiens inzet op een Indiase voet kwam die op de doellijn stond. De toegekende strafbal werd benut door Jeroen Hertzberger, die ook in de eerste wedstrijd op de HWL vanaf de stip scoorde.

Naar mate de eerste helft vorderde, daalde de amusementswaarde van het eentonige duel. Na de thee begon Oranje wederom aardig, maar opnieuw verdween het tempo uit het spel van de gastheren. Het zwakke India kreeg ruimte om in de wedstrijd te komen en mocht bovendien viermaal aanleggen voor een strafcorner. Omdat deze pogingen geen doel troffen en ook Oranje naliet de score een fraaier aanzien te geven, bleef de 2-0 stand op het bord staan.

Maandag speelt Nederland zijn derde en laatste groepswedstrijd, waarin Ierland de tegenstander is. De Ieren staan met één punt onderaan de poule. Zaterdagochtend verloren de Groenhemden van Nieuw-Zeeland: 4-2.