Hemmen mag bij Cambuur blijven in andere rol

SC Cambuur wil met spits Michiel Hemmen praten over contractverlening. De aanvaller zal zich wel moeten aanpassen om in de Eredivisie aan speelminuten te komen.

Het contract van Hemmen loopt over een kleine maand af. Algemeen directeur Gerald van den Belt wil de sterke spits graag behouden, maar waarschuwt hem wel. Hemmen zal namelijk een andere rol op zich moeten nemen in het veld.

"We komen in de Eredivisie komend seizoen vooral veel onder druk te staan", zegt Van den Belt tegenover het Friesch Dagblad. "Onze spits zal dus minder vaak voor de goal van de tegenstander komen en meer moeten meeverdedigen. Wij willen horen van Hemmen of hij dat wil en kan."

Cambuur ziet zeker toekomst in Hemmen en denkt dat de gesprekken positief gaan verlopen. "Wij zijn er van overtuigd dat we wat voor elkaar kunnen betekenen, ook in de Eredivisie. Alleen is zo'n gesprek nodig voordat we concreet worden." 

Of de club uit Leeuwarden ook de aflopende contracten van Mohamed El Makrini en Tim Bakens gaan verlengen, is nog niet zeker. Het hangt volgens Van den Belt af van mogelijke nieuwe aankopen.