Nederlanders verliezen in kwalificaties Rosmalen

Het aantal Nederlanders in het hoofdtoernooi van Rosmalen wordt niet verder uitgebreid via de kwalificaties. Indy de Vroome en Stephan Fransen gingen zaterdagmiddag in de eerste kwalificatieronde direct onderuit.

Zij volgden daarmee het voorbeeld van Richel Hogenkamp en Alban Meuffels, de andere Nederlandse deelnemers die eerder op de dag al sneuvelden.

Het 17-jarige talent Indy de Vroome werd van de baan geveegd door de negen jaar oudere Tsjechische Andrea Hlavackova (6). De mondiale nummer 96 zegevierde met 6-2, 6-0. De Vroome is de nummer 476 van de wereld.

Fransen kwam net tekort tegen de Fransman Lucas Pouille (8) en ging in drie sets onderuit: 7-6, (5), 6-7 (3) en 2-6. Die nederlaag was geen schande, gezien het verschil van meer dan achthonderd plekken op de wereldranglijst.

Door de vroege aftocht van de Nederlanders in het kwalificatietoernooi staan er zeven spelers van eigen bodem in het hoofdschema van Rosmalen. Het gaat om Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung bij de mannen en Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek bij de vrouwen.