Fans willen club terugkopen en redden

De onrust bij Standard Luik duurt voort. Een deel van de supporters van de Belgische club zijn nog steeds bereid de club te kopen.

De 'Socios' van Standard Luik, een groep supporters, wilden het al in 2011 kopen voordat huidig voorzitter Roland Duchâtelet dat deed. Diezelfde Duchâtelet staat nu onder druk en zei al dat hij verkoop overweegt.

"Het is onze wil om binnen enkele maanden het nodige geld te verzamelen om te kunnen praten met voorzitter Roland Duchâtelet", aldus de Socios in een persmededeling. "Die zei dat hij bereid was om de club te verkopen als de huidige sportieve situatie zich voortzet. We willen, eventueel met nog andere geldschieters, een deel van de club terugkopen."

De supporters willen naar Spaans model meer inbreng in de club door een deel van de aandelen te kopen. "We zijn erg kritisch tegenover het huidige management van Duchâtelet. Maar we denken dat dit initiatief een kans is voor iedereen, inclusief voor de voorzitter. Een grote voetbalclub is een belangrijke sociale actor die niet alleen gedreven mag worden door zoveel mogelijk winst maken."