Slechts twee Nederlandse duo's verder op grandslam

Twee Nederlandse teams zijn vrijdag op het grandslamtoernooi in Scheveningen doorgedrongen tot de kwartfinales. Sanne Keizer met Marleen van Iersel en Jantine van der Vlist met Marloes Wesselink slaagden daarin. Voor vijf andere Nederlandse duo's viel het doek.

Keizer en Van Iersel, de nummers een van de plaatsingslijst, rekenden af met Russinnen Evgenia Ukolova en Ekaterina Khomyakova: 21-14 en 21-15. Van der Vlist en Wesselink, met een wildcard toegelaten, hadden drie sets nodig tegen de Duitsers Laura Ludwig en Kira Walkenhorst: 12-21, 21-17 en 15-13.

Voor Madelein Meppelink en Sophie van Gestel viel het doek. Zij wisten een matchpoint niet te benutten en gingen in drie sets onderuit tegen Liliana Fernández en Elsa Baquerizo uit Spanje. Jolien Sinnema en Michelle Stiekema verloren eveneens in drie sets van de Duitsers Karla Borger en Britta Büthe: 19-21, 21-11 en 11-15.

Bij de mannen gingen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, en Reinder Nummerdor en Richard Schuil in de achtste finales onderuit. Zij moesten hun meerdere erkennen in Poolse duo's. Daan Spijkers en Christiaan Varenhorst sneuvelden eerder vrijdag al in de eerste ronde.