Rohan Dennis nieuwe leider na tijdrit Dauphiné

Rohan Dennis heeft in het Criterium du Dauphiné de gele trui veroverd. De 23-jarige Australiër moest in de 32,5 kilometer lange tijdrit van Villars-les-Dombes naar Parc des Oiseaux alleen de Duitse winnaar Tony Martin voor zich dulden. Dennis neemt de eerste plaats over van de Canadees David Veilleux, die zondag de eerste etappe won.

Dennis moest 47 seconden toegeven op Martin. De voormalig renner van het Rabobank opleidingsteam was echter wel vijf seconden sneller dan Chris Froome, een van de favorieten voor de eindzege. De Spanjaard Jonathan Castroviejo en de Pool Michal Kwiatkowski werden vierde en vijfde.

In het algemeen klassement verdedigt Dennis een voorsprong van vijf seconden op Froome. Kwiatkowski volgt op 26 tellen. Veilleux duikelt in de stand van de eerste naar de zevende plaats. Stef Clement is op de negende plaats de beste Nederlander. Hij volgt op 1.14 minuten van de leider.

Voor Alberto Contador liep de vierde etappe uit op een teleurstelling. De Spanjaard van Saxo werd in de tijdrit ingehaald door zijn voormalig ploeggenoot Richie Porte. Zijn achterstand op Froome bedroeg aan de streep meer dan tweeënhalve minuut.