Van Praag herkozen in UEFA-bestuur

Michael van Praag is opnieuw gekozen als bestuurslid bij de UEFA. De voorzitter van de KNVB blijft dus zijn werk voor de Europese voetbalbond voortzetten. Van Praag werd vrijdag tijdens het UEFA-congres in Londen herkozen.

De oud-voorzitter van Ajax reageert via de officiële kanalen van de KNVB opgetogen. "Ik ben geweldig blij dat ik mijn werk bij de UEFA nog vier jaar mag voortzetten. De afgelopen periode heb ik van dichtbij meegemaakt dat voor veranderingen in het internationale voetbal soms een lange adem nodig is. We hebben veel bereikt."

Van Praag zette zich vooral in voor toezicht op financiën en racismebestrijding. "Maar ik heb meer ambities. Ik zou ook graag zien dat de strijd tegen matchfixing in samenwerking met de verschillende overheidspartijen internationaal nog beter wordt opgepakt. Daarnaast wil ik de goede bewegingen bewaken en voortzetten."

Ook directeur betaald voetbal van de KNVB, Bert van Oostveen, is blij met de verkiezing. "Het is voor een relatief klein voetballand als Nederland bijzonder waardevol om iemand zo dicht bij het vuur te hebben. Op die manier blijf je toch beter op de hoogte van de ontwikkelingen en onze mogelijkheden. We kunnen onze standpunten direct aan een bestuurder toelichten. Dat is heel prettig."