Buma/Stemra begint jubileumfeest met jazz

Wouter Hamel, Ruben Hein, Michiel Borstlap en het Cor Bakker Jazztrio staan zaterdag op het podium van museum Singer Laren voor het eerste jubileumconcert van Buma/Stemra. De auteursrechtenorganisatie bestaat 100 jaar en viert dit de komende tijd met zeven evenementen.

De eerste staat in het teken van jazz. Op 1 juni volgt een dancefeestje op het Atlantisstrand in Almere met onder anderen Billy the Kit, Mr. Polska en Lucien Foort. Een week later, op 8 juni, volgt een popconcert op de Drafbaan in Groningen met artiesten als Caro Emerald, Krystl, The Kik en Kraantje Pappie.

In het Goffertpark in Nijmegen is het op 14 juni de taak aan Nederlandstalige acts. Het Goede Doel, Lange Frans, Van Dik Hout en de 3J's staan hier op het podium. Op 22 juni is de kleinkunst aan de beurt in het Diligentia Theater in Den Haag met optredens van Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Liesbeth List en Wieteke van Dort.

In september volgt nog een multimediaprogramma in filmmuseum Eye in Amsterdam en in oktober draait het om klassieke muziek op een nog nader te bepalen plek. Hiervan is de invulling nog niet bekend.

De toegang is overal 5 euro, wat ten goede komt aan de Buma Music Academy, die muziekonderwijs terugbrengt op basisscholen.

Buma/Stemra begint jubileumfeest met jazz
Buma/Stemra begint jubileumfeest met jazz (Foto: ANP)