[RG] Geblesseerde Murray ontbreekt

Tennisser Andy Murray neemt dit jaar niet deel aan Roland Garros. Dat meldt de BBC dinsdag. De olympisch kampioen kampt met een rugblessure en wordt geadviseerd niet in Parijs in actie te komen. De Brit moest vorige week tijdens het masterstoernooi in Rome al opgeven.

"Het was een hele moeilijke keuze, en ik vind spelen in Parijs heerlijk, maar na medisch advies te hebben gezocht is gebleken dat ik niet fit genoeg ben om te spelen", zegt de 26-jarige Murray. Het wordt voor hem de eerste grandslam die hij mist sinds Wimbledon in 2007.

Murray kampte vorig jaar tijdens het gravelseizoen ook met een rugblessure. Tijdens het toernooi in Madrid twee weken geleden keerde de rugproblemen weer terug. "Tot Madrid ging het wel, maar het is al een tijd niet perfect", zei hij vorige week. "Ik wil er zeker van zijn dat het weggaat. Het is niet fijn om met pijn te spelen."

De nummer twee van de wereld won vorig jaar goud op de Olympische Spelen in Londen. Enkele maanden later veroverde hij ook zijn eerste grandslam toen hij in New York de US Open won. Op Roland Garros, dat zondag van start gaat, kwam hij nooit verder dan de halve finale.