[Premier League] Recordbrekende Lampard bezorgt Chelsea winst

Frank Lampard heeft Chelsea zondag met twee doelpunten naar een 2-1 overwinning geschoten op bezoek bij Aston Villa. De middenvelder werd met zijn 202e en 203e Chelsea-goal bovendien recordhouder bij de club. Hij brak het record van Bobby Tambling, die tussen 1959 en 1970 202 keer het net vond voor de Blues.

De Belg Christian Benteke had Villa voor rust nog op voorsprong gezet. Na een rode kaart voor Chelsea-middenvelder Ramires leek de middag voor de thuisploeg niet meer stuk te kunnen. Na de thee kreeg Benteke echter zelf een tweede gele kaart na gevaarlijk spel. Lampard trok de stand kort daarna gelijk, waarna hij luttele minuten voor het einde Chelsea drie punten bezorgde.

De Champions Leaguewinnaar van vorig jaar is door de overwinning zo goed als zeker van plaatsing voor het miljoenenbal. De ploeg staat derde met vijf punten voorsprong op Arsenal en zes op Tottenham Hotspur. Die twee ploegen hebben nog een wedstrijd tegoed, maar het doelsaldo van Chelsea is superieur aan dat van de Spurs. De beste vier ploegen plaatsen zich in Engeland voor de Champions League.