Hollywoodactrice Deanna Durbin overleden

De Canadese zangeres en actrice Deanna Durbin is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt New York Times dinsdag op basis van haar fanclub.

Haar zoon Peter David meldt in een nieuwsbrief van de Deanna Durbin Society dat zijn moeder een paar dagen geleden overleed. Durbin was een van de bestbetaalde actrices van Hollywood in de jaren veertig, maar stopte in 1948 met haar werk in de filmindustrie.

Durbin debuteerde in 1936 op 15-jarige leeftijd met de korte film Every Sunday met Judy Garland. Haar eerste muzikale komedie Three Smart Girls kwam later dat jaar uit en werd een groot commercieel succes. Daarna volgde meer rollen in succesvolle muziekfilms. De actrice kreeg in 1938 een speciale Oscar die in het leven was geroepen om jonge filmtalenten te prijzen.

De schare liefhebbers van de Canadese loopt zeer uiteen. Zo waren Winston Churchill en Benito Mussolini fan, maar hing haar foto ook aan de muur van Anne Franks kamer in het Achterhuis. Gedurende haar gloriejaren, werd Durbin steeds ongelukkiger over haar filmcarrière en in de jaren veertig volgde een aantal flops.

Durbin trouwde in 1950 voor de derde keer en verhuisde naar Frankrijk, waarna ze niet meer in de publiciteit verscheen. In 1983 gaf ze wel nog een interview aan de Britse filmjournalist David Shipman, waarin ze aangaf teleurgesteld te zijn in de kwaliteit van de films waaraan ze meewerkte.

Durbin had naast haar zoon Peter David een dochter, Jessica Jackson.