[WTCC] Uitslagen Slowakije

Tom Coronel heeft de tweede race van het World Touring Car Championship op de Slovakiaring op zijn naam te schrijven. Het was sowieso een goed weekend voor de Nederlander, want in de eerste omloop had hij al een vijfde plaats behaald.

Race 1

Honda-coureurs Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro grepen meteen na de start de leiding. Merkgenoot Norbert Michelisz sloot aan op de derde stek en stond in het begin van de race onder druk van Yvan Muller. De Fransman haakte na een aantal ronden af, waarna Michelisz op jacht kon gaan naar Monteiro. Hij zette de Portugees stevig onder druk, maar in de top drie veranderde niets meer.

Achter dit drietal greep Muller de vierde plaats. Coronel reed lang rond op de zesde plaats, maar zijn voortdurend druk geven op James Nash zorgde ervoor dat deze zich verremde, waarna Coronel opschoof naar plaats vijf, de plaats waarop hij ook zou eindigen. Nash werd nog wel zesde, voor Michael Nykjær, Alex MacDowall, Pepe Oriola en Mehdi Bennani.

Race 2

Coronel mocht in de tweede race van poleposition vertrekken en behield na de start de eerste plaats. Achter de Nederlander sloot Oriola aan die zwaar onder druk kwam te staan van Huff, Muller, Tarquini en Monteiro. Halverwege de wedstrijd had Coronel dan ook een klein gaatje met de rest van het veld geslagen.

Huff wist Oriola te passeren, maar bleef onder druk staan van Muller, Tarquini en Monteiro, terwijl Oriola genoegen moest nemen met de zesde plaats. Muller en Tarquini wisten in de slotfase Huff nog te passeren, maar Coronel kreeg van dit alles niets mee. De Nederlander won de race met drie seconden voorsprong op Muller, Tarquini, Huff en Monteiro. Oriola werd zesde, voor Tom Chilton, MacDowall, Bennani en Darryl O'Young.

In het klassement leidt Muller nu met 120 punten. Tarquini staat tweede met 90 punten, voor Nykjær die 57 punten derde is. Coronel klom naar plaats zeven met 47 punten.