[EL] Uitslag FC Basel - Chelsea

Vanavond werd in Basel de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League gespeeld. FC Basel ontving de Engelse miljoenenformatie van Chelsea.

Chelsea kwam binnen het kwartier op voorsprong nadat Moses een hoekschop van Lampard op gelukkige wijze tegen zijn lichaam kreeg en de bal in het doel verwerkte. Daarna trachte Basel het spel te maken, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Vlak voor rust kreeg Chelsea nog wat goede mogelijkheden voor de 2-0, maar met name Hazard kreeg de bal niet goed genoeg onder controle om voor echt gevaar te zorgen.

Na de rust kreeg Basel meteen een grote mogelijkheid toen Stocker de bal op de paal schoot. Daarna leken de krachten van de thuisploeg wat op te raken en kon Chelsea het spel rustig uit spelen. Toch kon Basel zich nog tot een slotoffensief zetten, wat resulteerde in een strafschop in de 87ste minuut. Deze strafschop werd benut door Schär, waardoor er toch een enigszins verrassend gelijkspel leek te komen.

Daarna ging Chelsea toch op zoek naar een winnende treffer en kreeg een paar hoekschoppen. UIteindelijk lukte het de Londenaren alsnog om te scoren. David Luiz scoorde in de allerlaatste minuut van de blessuretijd vanuit een vrije trap waar de doelman van Basel er niet goed uitzag.

Zo won Chelsea de eerste wedstrijd in deze halve finale. Volgende week donderdag is de return en dan zal bekend woden, wie van deze twee de finale mag spelen op 15 mei in de Amsterdam ArenA.

Statistieken:

FC Basel

1 - 2

Chelsea

87' Schär(pen)    12' Moses