Nederlander dood gevonden in Bolivia

De 57-jarige Nederlander die vermist werd in het oosten van Bolivia is zaterdag dood aangetroffen. Dat meldt de lokale krant El Deber op gezag van de politie. De Boliviaanse vrouw van de Nederlander zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Het levenloze lichaam van de Nederlandse veehouder werd zaterdag vroeg in de ochtend op het terrein van zijn eigen boerderij in de plaats San Javier gevonden. Het is nog onduidelijk wat de doodsoorzaak is en wat de rol van zijn vrouw in de zaak precies is. Zij wordt ondervraagd.

De man werd sinds vorige week donderdag vermist. Zijn vrouw meldde dit de vrijdag daarop bij de politie, die een onderzoek instelde. De politiecommandant die het onderzoek leidt, liet weten een ontvoering uit te sluiten en denkt dat de oorzaak van de verdwijning in de familiesfeer ligt. Problemen met omwonenden kunnen volgens hem echter ook een rol hebben gespeeld.

De Boliviaanse politie wilde zaterdag de dood van de Nederlander niet meteen bevestigen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon niet direct reageren.