Nijntje en Nono naar kinderfilmfestival Toronto

De films Nijntje en Nono, het Zigzag Kind zijn opgenomen in de selectie van het TIFF Kids International Film Festival in Toronto in Canada, dat van 9 tot 21 april plaatsvindt. De twee films zijn onderdeel van het hoofdprogramma. Daarnaast zijn nog negen andere Nederlandse titels geselecteerd in andere categorieën, laat het EYE Film Institute vrijdag weten.

In de categorie korte films doen De Maan van Anouar, Bente's Voice, In Stijl Dansen, Sarah's Nacht en Geluiden voor Mazin mee. Into Spring, De Avonturen van Pim en Pom: Safari en twee afleveringen van de tv-serie De Tumblies dingen mee in de categorie korte animatiefilm.

Nono, het Zigzag Kind ontving op een ander Canadees festival, Fifem in Montreal, al de Publieksprijs. De film is ook geselecteerd voor het Kristiansand International Children's Film Festival in Noorwegen, dat van 23 tot 27 april plaatsvindt. Ook daar zijn de Nederlandse films sterk vertegenwoordigd. Ook Lilet Never Happened, Tony 10, Brammetje Baas en Mees Kees dingen mee in de open competitie van het Noorse festival.


Nijntje en Nono naar kinderfilmfestival Toronto (Foto: Novum)