FOK!filmtips van de dag: Angel Heart

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Waitress van filmmaakster Adrienne Shelly maakte zijn debuut tijdens het Sundance Filmfestival. De film werd uitstekend ontvangen. Dit nieuws had een bittere nasmaak, aangezien regisseur Shelly dit niet meer heeft mogen maken. Zij werd eind 2006 in haar appartement in New York vermoord door een inbreker. Shelly is ook kort te zien als medeserveerster Dawn.

Serveerster en taartenbakster in Joe's Pie Diner Jenna zit diep in de put. Haar man Earl is een egoïstische dwaas en tot overmaat van ramp is ze er net achtergekomen dat ze zwanger van hem is. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in het bakken van taarten. Haar themataarten zijn wereldberoemd. Ze wil dolgraag meedoen aan een taartwedstrijd waar ze vijfentwintigduizend dollar mee kan winnen, maar haar man zit dit niet zitten. Het echtpaar wordt vertolkt door Keri Russell en Jeremy Sisto. Om 20.30 uur op RTL8.

Om indruk te maken op de redacteur van reisverhalen, begeeft Gulliver zich op onbekende wateren - op een boot richting de Bermuda-driehoek. Hij belandt bij dit gevaarlijke avontuur in een hevige storm en spoelt aan op een vreemd eiland, Lilliput. De bewoners van het eiland zijn de zeer kleine en ijverige Lilliputians. De reus Gulliver wordt eerst gevangen genomen door de Lilliputians, maar later wordt hij een inspiratiebron voor zijn nieuwe minivrienden en beginnen ze van elkaar te leren. Gulliver kan echter de verleiding niet weerstaan om grote verhalen te vertellen: hij claimt een belangrijk uitvinder te zijn en deel uit te maken van historische gebeurtenissen uit zijn eigen wereld.

Jack Black speelt de hoofdrol in deze komische bewerking van het gelijknamige klassieke verhaal van de Ierse schrijver Jonathan Swift dat in 1726 werd uitgebracht. Gulliver’s Travels om 20.30 uur op RTL5.

Leonard is een aantrekkelijke, maar depressieve jongeman die weer bij zijn ouders gaat wonen nadat zijn relatie is beëindigd. Hij wil professioneel fotograaf worden maar ondertussen werkt hij bij de stomerij van zijn vader. Zijn ouders zijn bezorgd om Leonard en koppelen hem aan Sandra, de lieve dochter van een vriend van de familie. Het klikt en ze willen elkaar nog eens ontmoeten. Op een avond kijkt Leonard uit zijn slaapkamerraam en ziet een onbekende beeldschone vrouw. Michelle is net in een appartement komen wonen in het gebouw dat door zijn familie wordt verhuurd. De rekening wordt echter betaald door de rijke getrouwde man met wie Michelle een affaire heeft. Onder andere Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Isabella Rossellini, Vinessa Shaw en Elias Koteas vormen de cast van Two Lovers. Om 22.10 uur op CANVAS.

New York, 1955. Harry Angel is een kleine privédetective, gespecialiseerd in echtscheidingen en verzekeringszaken. In Harlem ontmoet hij de mysterieuze Louis Cyphre. De rijke intellectueel geeft hem de opdracht Johnny Favorite, een crooner uit de jaren ‘40, op te sporen. Die is, na het weigeren om een contract uit te voeren, met de noorderzon verdwenen. De speurtocht brengt Angel via Harlem naar New Orleans. Opeenvolgend worden de mensen met wie Angel contact had, gruwelijk vermoord. Hoofdrollen zijn er voor Robert De Niro en Mickey Rourke. Angel Heart om 23.25 uur op Één.

Beverly Hills Cop, Beverly Hills Cop II, Immortals, Soul Boy, Harsh Times, Breaking and Entering, Lord of War  en The Disappearance of Alice Creed kan je eventueel ook op televisie zien vandaag.