[Video] Seedorf mag penalty niet nemen

Clarence Seedorf nam het vandaag met zijn club Botafogo op tegen Madureira. Het werd voor de Nederlander een bewogen wedstrijd met een doelpunt, een assist, een penalty die hij uiteindelijk niet mocht nemen en ook nog eens een rode kaart kreeg.

De wedstrijd kende een zeer opvallend moment in de eerste helft toen scheidsrechter Philip Georg Bennett Botafogo een penalty toekende. Seedorf stond al klaar toen de scheidsrechter plotseling tot de conclusie kwam al eerder had moeten affluiten omdat Seedorf buitenspel had gestaan. Hij raapte de bal en legde deze tien meter verderop neer.

In de tweede helft gaf Seedorf de assist op Doria die de 1-0 scoorde, zelf scoorde hij in een rebound de 2-0. Het werd daarna nog 2-1 toen er in de slotfase nog iets opvallends gebeurde. Seedorf werd met twee gele kaarten uit het veld gestuurd omdat hij niet naar de scheidsrechter zou luisteren. Die wilde dat Seedorf het veld zou verlaten via de dichtst bijzijnde zijlijn en niet zoals gebruikelijk aan de kant waar de dug-outs staan. "Ik zeg hier helemaal niks over, want ik snapte er niks van", aldus Seedorf na afloop. Volgens keeper Jefferson moest Seedorf echter helemaal niet het veld verlaten: "Niet Seedorf maar Cidinho (op een stretcher, red.) moest er uit. En nu waren we een speler kwijt. Dat heeft de scheidsrechter absoluut verkeerd gezien."