Audrey Tautou stak maanden in moordlustige rol

Audrey Tautou heeft hard gewerkt om zich in te kunnen leven in de titelrol van Thérèse Desqueyroux. "Ik heb me echt goed voorbereid voor deze rol", zegt de Franse actrice tegenover de camera van Novum Nieuws. "Veel meer dan voor andere films." Ze heeft zich maandenlang met haar personage beziggehouden.

Het drama over de vrolijke Thérèse die trouwt met haar rijke buurman speelt zich af in de jaren twintig. De eigenzinnige vrouw voelt zich opgesloten in haar huwelijk en uit wanhoop probeert ze haar man te vergiftigen.

"Ik heb het idee dat ik haar en haar verlangens begrijp", vertelt de 36-jarige Tautou, die twaalf jaar geleden doorbrak met haar rol als de onschuldige Amélie Poulain. "Hoewel ik haar karakter niet zou willen hebben."

Thérèse Desqueyroux is de laatste film van regisseur Claude Miller, bekend van het drama La Classe de Neige. Hij overleed vorig jaar op 70-jarige leeftijd. De film sloot vorig jaar als eerbetoon aan de Fransman het filmfestival van Cannes af en draait vanaf donderdag in de bioscopen.

"Het ging allemaal heel gemakkelijk op de set", vertelt de actrice over haar samenwerking met Miller. "Hij was tijdens zijn werk heel geconcentreerd en zag alles." De Française had graag meer films willen maken met Miller. "Het is prettig om een hechte band te hebben met de regisseur van je film."


Audrey Tautou stak maanden in moordlustige rol (Foto: Novum)