Rapper wil tennissen

Redfoo van LMFAO begint aan een nieuwe carrière. De 37-jarige rapper wil tennissen en heeft zich ingeschreven voor de Amerikaanse kwalificaties van de US Open.

De rapper neemt in juni onder zijn echte naam, Stefan Gordy, deel aan een regionaal kwalificatietoernooi. Redfoo, die momenteel volgens geruchten een relatie heeft met tennisster Viktoria Azarenka, speelt zowel in het enkeltoernooi als het gemengd dubbel.

"Het is altijd een droom van mij geweest om professioneel te tennissen", reageert Redfoo, zoon van Motown-grondlegger Berry Gordy. In het dubbelspel deelt hij de baan met de 17-jarige Ayaka Okuno, die hij momenteel coacht.

Redfoo is niet de enige ster die een gooi wil doen naar deelname aan de US Open. Ook acteur Sendhil Ramamurthy, vooral bekend van de tv-serie Heroes, heeft zich ingeschreven voor een kwalificatietoernooi.

Redfoo en Ramamurthy hebben nog een lange weg te gaan voordat ze deel mogen nemen aan de US Open. De twee moeten eerst een regionaal tennistoernooi winnen, waarna hun het nationale kwalificatietoernooi staat te wachten. Als ook dat wordt gewonnen, krijgen ze een wildcard voor het officiële kwalificatietoernooi van de US Open.