De Guzman hoopt op langer verblijf bij Swansea

Jonathan De Guzman verkeert in topvorm bij Swansea City. De club uit de Premier League huurt de Oranje-international en zou hem graag langer houden, maar niet voor de hoofdprijs. De Guzman staat met Swansea achtste in de Premier League, scoorde twee keer in de gewonnen League Cup-final en de club speelt volgend seizoen Europa League. Of De Guzman er dan nog bij is, moet nog worden afgewacht. Bij Villarreal, actief in de Spaanse Segunda División, ligt hij nog drie jaar vast.

Swansea heeft interesse in een langer verblijf van De Guzman in Wales, maar niet tegenover elke prijs. Villarreal, waarvoor nog een seizoen op het tweede niveau lonkt, wil acht miljoen euro zien voor de middenvelder die de club in 2011 van Real Mallorca overnam.

"Het is begin maart, ik zit over twee weken om de tafel met Swansea en dan gaan we het bespreken", zegt zaakwaarnemer Jan de Visser in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Jonathan heeft het prima naar zijn zin, speelt elke week en dat is hij belangrijk nu hij Oranje heeft gehaald."

Eerder liet De Guzman tegenover Sky Sports al weten graag te blijven bij Swansea. "Iedereen weet dat ik hier gelukkig ben. We hebben er nog niet over gepraat, maar mijn oren staan open als het tot gesprekken komt. Het is mijn eerste keuze om hier te blijven."