Disney zet hoog in op Oz The Great And Powerful

Dit weekend kreeg Disney een behoorlijke tegenvaller te verwerken. Jack the Giant Slayer leidde de box office namelijk met een schamele $28 miljoen, wat een nog slechtere opening is dan die van John Carter, de commerciële flop van 2012. Toch houdt Disney goede hoop met het uitbrengen van Oz The Great And Powerful, die de zwakke openingen komend weekend moet doen vergeten.

De prognoses zijn weliswaar niet zo florisant als bij Tim Burton's Alice in Wonderland, maar het lijkt erop dat de marketingcampagne zijn vruchten gaat afwerpen. Zozeer zelfs, dat het nog wel eens de beste opening tot dusver in 2013 kan gaan worden. Verwacht wordt dat in het openingsweekend zo'n $80 miljoen dollar verdiend gaat worden aan Oz, wat het marketingbudget van $100 miljoen er al bijna uithaalt.

Een bekende regisseur (Sam Raimi), een flinke sterrencast (met o.a. James Franco, Michelle Williams en Mila Kunis), behoorlijk wat poeha en enkele trailers die een visueel spektakel beloven: je kunt er ook haast niet meer omheen. De marketing lijkt zijn werk goed dus te hebben gedaan, maar om de promotie nog een zetje in de rug te geven werd vorige week nog een derde en vermoedelijk laatste trailer uitbracht, die hieronder in HD te zien is. 

Oz The Great And Powerful is vanaf 14 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.