Ferrer en Nadal naar eindstrijd in Acapulco

De finale van het tennistoernooi in Acapulco wordt een Spaans onderonsje. David Ferrer en Rafael Nadal drongen door tot de eindstrijd. De als eerste geplaatste Ferrer versloeg met veel pijn en moeite de Italiaan Fabio Fognini in drie sets: 6-3, 6-7 (5) en 6-1. Nadal (2) had aanmerkelijk minder moeite met landgenoot Nicolas Almagro, die ook in de negende onderlinge ontmoeting het hoofd moest buigen: 7-5 en 6-4.

Ferrer won de laatste drie edities in Acapulco en is inmiddels negentien partijen ongeslagen op het Mexicaanse gravel. Tegen Nadal, die in 2005 zegevierde, is Ferrer echter de underdog. Van de twintig eerdere ontmoetingen met Nadal wist hij er slechts vier te winnen.

Ook het vrouwentoernooi kreeg een droomfinale. Sara Errani uit Italië en de Spaanse Carla Suarez, respectievelijk de nummers een en twee van de plaatsingslijst, wonnen allebei hun halvefinalepartij met 6-2 en 6-1. Errari, in de kwartfinale nog te sterk voor Kiki Bertens, stuurde Alizé Cornet naar huis, terwijl Suarez landgenote Silvia Soler een illusie armer maakte.