Zaak uitlevering mishandelaars Eindhoven uitgesteld

Het hof van beroep in Antwerpen beslist pas eind volgende maand of de vijf jongeren die een 22-jarige man in Eindhoven molesteerden moeten worden overgeleverd aan Nederland. Het hof heeft tot 26 maart nodig om conclusies die advocaten van de verdachten inleverden te lezen, zegt een woordvoerder. De uitspraak werd dinsdag verwacht.

Eerder bepaalde de rechtbank in Turnhout dat de verdachten naar Nederland moeten, maar zij gingen in beroep. Ook tegen de uitspraak van het hof is overigens beroep mogelijk.

Het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot werd 4 januari door de groep aangevallen en tegen de grond gewerkt. Daarna werd hij meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt terwijl hij op de grond zat. Toen hij lag kreeg hij uiteindelijk een ferme trap boven op zijn hoofd. De zaak veroorzaakte een schok van verontwaardiging toen de politie een video van de mishandeling vrijgaf. Op internet circuleerden al snel foto's met de namen van de betrokken jongeren, veelal aangeduid als hoofdschoppers.

De vijf verdachten meldden zich in België bij de politie. Zij werden 25 januari onder voorwaarden vrijgelaten. Nog drie jongeren van 15, 16 en 17 jaar meldden zich in Nederland bij de politie. Twee van hen zitten nog vast. De jongen van 16 jaar was niet direct betrokken en werd vrijgelaten, al is hij nog wel verdachte in de zaak.