Renault wil motoren aan minder teams leveren

Motorbouwer Renault hoopt dat het zijn klantenbestand in de Formule 1 niet hoeft uit te bereiden. Momenteel krijgen vier teams motoren van het Franse merk, maar de baas van de motorensectie Jean-Michel Jalinier gaf aan dat het liever drie teams dan vijf teams van motoren zou willen voorzien.

"Vijf teams voorzien van motoren is toch echt het maximum", zei Jalinier tegen Autosport.com. "Dat is het maximum om de kwaliteit te kunnen garanderen. Meer dan vijf teams gaan we echt niet doen. Ik zou zelfs blijer zijn als we van vier naar drie teams zouden gaan, zodat we ons werk fatsoenlijk kunnen uitvoeren."

Momenteel leveren de Fransen de motoren voor Lotus, Red Bull, Williams en Caterham en lijkt het erop dat Toro Rosso in 2014 zich daarbij wil voegen. Ferrari en Mercedes hebben al uitgesproken zich bij voorkeur bij het huidige aantal teams te houden.

Jalinier gaf ook aan dat de kosten voor de motoren in 2014, waarvoor V6-motoren worden gebouwd, nog onbekend zijn. Wel lijken de kosten van 15 miljoen euro voor dit seizoen omhoog te gaan richting 20 miljoen euro. Dit kan voor vele teams ook weer een flinke tik op het budget geven. Gezien het feit dat Renault motoren levert voor bijna de helft van de grid, vinden ze dat ze ook meer invloed in de regels moeten krijgen.

"Er zijn momenteel misschien drie teams die geen problemen hebben met hun budget. We moeten rustig aan doen als we zaken willen doen met de andere teams. Aangezien we al vier teams voorzien van motoren zouden we misschien meer invloed moeten kunnen uitoefenen op de toekomstige regels. We werken met het budget van een team uit de middenmoot, dus moeten we denk ik ook een stem van een team uit de middenmoot krijgen", zo sloot Jalinier af.