Boom wint slotrit Tour du Haut Var

Lars Boom van Blanco Pro Cycling heeft zondag de tweede en laatste etappe van de Tour du Haut Var op zijn naam geschreven. De renner troefde in het Franse Draguignan na een lange vlucht Alexandre Pichot (Europcar) en Daniel Oss (BMC) af in de sprint. Arthur Vichot van FdJ eindigde bovenaan in het eindklassement.

Boom eindigde in dezelfde tijd als Vichot als tweede. Zijn ploeggenoot Laurens ten Dam mocht als nummer drie het podium beklimmen. Thor Hushovd, die zaterdag de eerste etappe had gewonnen, eindigde als nummer vijf.

Blanco, de opvolger van Rabobank, is goed aan het seizoen begonnen. Zo won Boom al een rit in de Ronde van de Middellandse Zee en pakte Theo Bos een etappe in de Ronde van Algarve. Tom-Jelte Slagter schreef een etappe en de eindzege in de Tour Down Under op zijn naam.

In de Ruta del Sol in Andalusië zegevierde Alejandro Valverde van Movistar in de proloog. Hij bleef onder meer Blanco-renners Stef Clement (6) en Bauke Mollema (10) voor. Martijn Keizer (Vacansoleil) eindigde op plek acht.