[NBA] Irving wint driepuntswedstrijd All-Star Weekend

Basketballer Kyrie Irving heeft zaterdag de driepuntswedstrijd gewonnen in het All-Star Weekend van de NBA. De tweedejaarsprof van Cleveland Cavaliers, in zijn eerste jaar werd hij verkozen tot beste nieuwkomer, versloeg in de laatste rond Matt Bonner van San Antonio Spurs door al zijn zeven pogingen in het net te doen belanden.

Ook de slamdunkwedstrijd werd gewonnen door een jongeling. Eerstejaarsprof Terence Ross van Toronto Raptors greep die eer. In de slotronde dunkte de bijna 2 meter lange Ross over een ballenjongen heen, haalde de bal tussen zijn benen door en sloeg de bal vervolgens met een hand in de basket. Hij versloeg Jeremy Evans van Utah Jazz die vorig jaar de beste slamdunks in huis had.

Vrijdag al speelden de beste rookies en sophomores, eerste- en tweedejaarsprofs, tegen elkaar. Team Shaq, van Shaquille O'Neal, boog toen met 163-135 voor Team Chuck, waar Charles Barkley aan het roer stond. Zondag staat de traditionele All-Starwedstrijd tussen de beste basketballers van het Oosten en het Westen op het programma.