AZ-doelman: "We hadden de controle"

AZ-doelman Esteban zag zijn ploeg zaterdag tegen Roda JC geen goed voetbal spelen.

"Voor de neutrale toeschouwer was deze wedstrijd heel aantrekkelijk", zegt Esteban op de clubsite van AZ. "Beide teams hebben veel kansen gehad. Men heeft vier doelpunten gezien. Voor de AZ-supporter was het waarschijnlijk iets minder. We speelden geen goed voetbal, hoewel wij dat wel altijd nastreven."

"Al binnen een minuut stonden we met 1-0 achter. Ik vind dat ik een aandeel in dat doelpunt had. Natuurlijk verloren we de bal onnodig op het middenveld en mocht Mark-Jan Fledderus vrijuit schieten, maar ik verwerkte het harde schot niet goed. In plaats van de bal opzij te stompen, kwam hij voor de voeten van Sanharib Malki terecht."

"Dat vroege doelpunt was een behoorlijke klap voor ons”, zei de keeper fronsend. "Zoiets doet je zelfvertrouwen geen goed. Toch herpakten we ons en namen we het initiatief in de wedstrijd. We zochten naar de gelijkmaker, wat niet makkelijk was op dit slechte veld. Gelukkig kan Jozy Altidore uit het niets een doelpunt maken. Hij zette ons op 1-1 en dat gaf ons het vertrouwen terug.”

"In de tweede helft zagen we een ander AZ, dat met aanvallend voetbal op zoek ging naar de tweede goal. Die viel dan ook. Willie Overtoom schoot de vrije trap echt prachtig binnen. Op dat moment had ik het gevoel dat we hier met drie punten zouden vertrekken. We hadden controle over de wedstrijd", aldus Esteban, die Frank Demouge uiteindelijk de 2-2 zag maken.