Veendam heeft met spoed anderhalve ton nodig

SC Veendam zit opnieuw in financiële problemen. De club uit de Jupiler League heeft binnen veertien dagen 150.000 euro nodig om het seizoen af te kunnen maken. "Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de club het seizoen niet uitspelen, maar we zijn met een aantal partners in gesprek om een oplossing te vinden", aldus interim-directeur Piet Scholtens van Veendam tegen De Telegraaf.

"De huidige financiële problemen zijn niet van dit seizoen. We dragen het verlies van vorig jaar met ons mee. Daarnaast zouden we de komende drie jaar geen huur hoeven te betalen, maar de gemeente heeft besloten dat we vanaf 1 januari toch weer huur moeten betalen. Die kosten had ik dus niet in de begroting opgenomen." De Groningse club moet van de KNVB voor 1 maart een plan van aanpak in moet leveren. De interim-directeur blijft positief: "Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt, omdat er echt mogelijkheden liggen. In de voetbalwereld is wel vaker gebleken dat het vijf voor twaalf moet zijn voordat er een oplossing komt."

Veendam zit al een lange tijd krap bij kas. In april van 2010 werd het faillissement van de club aangevraagd, nadat de club problemen had gekregen met het rondkrijgen van de begroting. Nadat de club succes had in het hoger beroep tegen de uitspraak werd Veendam uiteindelijk gered. Eerder dit seizoen verloor de Jupiler League een club toen AGOVV failliet werd verklaard.