Brandweerwagen in Wageningen kantelt door gladheid

Een brandweerwagen die donderdagochtend op weg was naar een ongeval in Wageningen is door de gladheid gekanteld. Een van de brandweermannen is voor nader onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, meldt de veiligheidsregio Gelderland-Midden. Vooral in het oosten van het land veroorzaakte de gladheid donderdagochtend problemen.

De wagen van het korps in Wageningen was iets voor 08.00 uur onderweg naar een tractor die in de sloot was geraakt. Ter hoogte van de Slagsteeg viel de brandweerwagen in een bocht op zijn kant. Om de tractor en de brandweerwagen te helpen werden meer hulpdiensten ingeschakeld. Bij het ongeluk met de tractor raakte niemand gewond.

Met name in de oostelijke helft van het land was het donderdagochtend glad, meldt de Verkeersinformatiedienst, vooral op lokale en N-wegen.

Op de A12 richting Arnhem gebeurde rond 09.30 uur een ongeluk bij Maarsbergen. Waarschijnlijk was gladheid de oorzaak. Ook de N416 tussen Elst en Veenendaal werd donderdagochtend vanwege het gladde wegdek in beide richtingen afgesloten.

Rond 11.30 uur waarschuwde Meteo Consult nog steeds voor gladheid op meerdere plekken in het oosten van Nederland. Het verkeer dient hier rekening te houden met een bevroren wegdek en sneeuwbuien.