Vilhena en Boëtius in Jong Oranje

Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius zijn door bondscoach Cor Pot opgeroepen voor de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Kroatië. De twee spelers van Feyenoord behoren tot een groepje van vijf debutanten. Ook Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Jürgen Locadia (PSV) en Thomas Bruns (Heracles Almelo) zijn voor het eerst opgeroepen.

De ploeg van Cor Pot in voorbereiding op het EK, dat komende zomer wordt gehouden in Israël. Jong Oranje speelt dinsdagmiddag in Pule een oefenduel met de Kroaten. Jong Oranje is voor de groepsfase van het EK ingedeeld bij Spanje, Rusland en Duitsland. Het toernooi begint in juni.

Selectie Jong Oranje

Doel: Marco Bizot (FC Groningen) en Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Virgil van Dijk (FC Groningen), Bram Nuytinck (Anderlecht) en Mike van der Hoorn (FC Utrecht).

Middenveld: Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Ricky van Haaren (VVV-Venlo), Leandro Bacuna (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Lerin Duarte (Heracles Almelo) en Thomas Bruns (Heracles Almelo).

Aanval: Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Yanic Wildschut (VVV-Venlo), Jürgen Locadia (PSV) en Rajiv van La Parra (SC Heerenveen).