McLaren onthult de MP4-28

Vodafone McLaren Mercedes heeft donderdag de MP4-28 onthuld. De bolide voor 2013 werd door Jenson Button en Sergio Pérez gepresenteerd op het hoofdkwartier in Woking. Tegelijkertijd werden de festiviteiten voor het 50-jarig bestaan van McLaren ingeluid.

Het Britse team werd in 1963 opgericht door Bruce McLaren met de naam Bruce McLaren Motor Racing. In 1966 nam het team voor het eerst deel aan de Formule 1. De debuutrace werd verreden tijdens de Grand Prix van Monaco.  Deze race was echter geen succes;  Bruce McLaren moest de wagen na negen rondes stilzetten wegens een olielek.

In de afgelopen vijftig jaar wist McLaren 182 races te winnen, twaalf coureurskampioenschappen te bemachtigen en was acht keer de beste constructeur. In totaal heeft het team 722 Grand Prix afgewerkt.

De MP4-28 lijkt veel op zijn voorganger. De wagen is ontworpen door Paddy Lowe en kent hetzelfde kleurenschema als vorig jaar. De vloer en het uitlaatsysteem zijn grotendeels overgenomen van de MP4-27, de wagen uit 2012.

Grote veranderingen zijn gedaan aan de vormgeving van de sidepods, de neus en de voorwiel- en achterwielophanging. De hogere neus en de slankere sidepods zouden de luchtstroom moeten bevorderen. De nieuwe wielophanging lijkt veel op het systeem dat Ferrari vorig jaar gebruikt heeft en zou voor een betere bandentemperatuur moeten zorgen.

MP4-28McLaren MP4-28


MP4-28
McLaren MP4-28