Burgemeester Den Bosch schaamt zich voor supporters

Burgemeester van Den Bosch Tom Rombouts (CDA) schaamt zich voor de manier waarop aanhangers van FC Den Bosch AZ-spits Jozy Altidore hebben bejegend tijdens de bekerwedstrijd tussen de twee clubs dinsdag. Dat schrijft de burgemeester in een brief aan de voetballer.

De toeschouwers, die Rombouts geen supporters wil noemen, maakten tijdens de wedstrijd oerwoudgeluiden richting Altidore. "Een heel klein deel laat helaas zien dat het hen aan respect voor anderen ontbreekt. Daar schaam ik mij voor", schrijft Rombouts in de brief, die te lezen is op de website van het Brabants Dagblad.

De spits van de Alkmaarse club zei na de wedstrijd dat hij het gevecht niet wilde aangaan met de supporters, een reactie die Rombouts schrijft te bewonderen. De burgemeester nodigt de speler uit om de Brabantse stad te komen bezoeken. "Van mijn kant wil ik je graag laten zien waarom 's-Hertogenbosch al drie keer op rij de meest gastvrije stad van ons land is."

FC Den Bosch kondigde woensdag al aan alles in het werk te stellen om de fans te straffen die in de bekerwedstrijd racistisch hebben uitgelaten. De club wil de raddraaiers de zwaarst mogelijke sancties opleggen.